Hogyan tehetsz te is a környezetedért? Apró kis lépések zero waste termékekkel a tudatos vásárlás útján

Hulladékmentes, etikus és ökobarát. Ez három szó a fő ismérve a Jungle Culture termékeinek. 


Minden termékük magas minőséget képvisel, de emellett a legfontosabb számukra, hogy termékeik etikus forrásból származzanak. 

Központjuk Nagy-Britanniában van, de nagy gyakorisággal látogatnak el Vietnámba a gyárakba és kézműves műhelyekbe, hogy garantálni tudják a munkavállalók méltányos kezelését, a kiváló minőségű termelési szabványokat és a 100%-ban ökobarát gyártást. Ezek fontossága a filozófiájuk szerves része. 

A minőségi kókuszdióról híres, dél-vietnami Bến Tre tartományban családi vállalkozások, kis gazdaságok és kézműves műhelyek dolgoznak azon naponta, hogy a Jungle Culture bohókás kókusz tálai, bambusz szívószálai és evőeszköz készletei a legjobb minőségben készüljenek és jussanak el a tudatos vásárlókhoz a világ minden tájára. 

A helyi gazdák a kókusz melléktermékeinek, például a kókuszolajnak és a kókusztejnek az értékesítéséből szerzik jövedelmüket. Régebben a kókuszdió héját hulladékként kezelték és elégették, de a kókusztálak gyártása új jövedelemforrást jelent számukra. A kókusztál vásárlásával ezeknek a családoknak, kis manufaktúráknak biztosítasz másodlagos jövedelmet, de emellett abban is segítesz, hogy kevesebb fát és kókuszhéjat égessenek el.

Kókusz tálak

A  kókusz tálakat kókusz héjból kézzel munkálják meg. Abszolút vegán barát termékek, nem érintkeznek sem műtrágyával, sem növényvédő vagy egyéb vegyszerekkel. 


Mivel nincs két egyforma kókuszdió, így nincs két egyforma méretű és formájú tál sem, de pont ez adja meg az egyediségét. Jelenleg 4 féle motívummal készülnek. Fogyaszthatod belőle a reggeli müzlidet, leveseket, egytálételeket, salátát, gyümölcsöt vagy bármit, ami nem túl forró vagy túl hideg. A forró vagy nagyon hideg étel mikrorepedést okozhat, így később a folyékony ételek szivároghatnak a repedés mentén. Az áztatást sem kedveli és használat után célszerű mielőbb langyos vízzel elmosni.

Ha ezt a két szabályt betartod, sokáig konyhád különleges dísze lehet a kókusz tál. 

Személyes kedvencem a Leaf motívummal díszített tálka. Közel két éve használom és nagyon szeretem! Valahogy jobban esik belőle elfogyasztani a reggeli zabkását vagy a salátákat, gyümölcsöket. 


Bambusz evőeszköz készletek

A prémium minőségű, kézzel készített bambusz evőeszköz készletek szintén vietnami kis manufaktúrák különleges termékei.

Amellett, hogy környezettudatos, ökobarát termék, nagyon praktikus is. A nagyon 'cool' tároló tasak remek megoldás, hogy csak úgy bedobd a táskádba. Így nem éri szennyeződés és bármikor előkaphatod, ha éppen szükség van rá. Akkor is használhatod, ha otthonról viszel magaddal ebédet a munkahelyedre, vagy csak kiugrasz a közeli étterembe ebédelni.

Vidd magaddal a kirándulásra, a fesztiválokra vagy kempingezni, biztos, hogy imádni fogod! Tartós és vízálló, könnyű és könnyen tisztítható. 

Több színben rendelhető.


Rozsdamentes acél szívószálak

Az inox szívószál készletet - az óceánok színvilága ihlette - kék-zöld és korall színben gyártják magas minőségi feltételek mellett. 

Mindenféle italhoz használható, a tisztító kefe segítségével könnyen tisztítható. Mosogatógépben is elmosható. Nincs fémes utóíze, ami a gyengébb minőségű fém szívószálaknál gyakori. 


A Jungle Culture másik kiváló és nagyon 'cool' és környezetbarát terméke a 7 részes inox szívószál garnitúra bambusztokkal, tisztítókefével és juta tasakkal. Ennél egyszerűbben nem lehet tárolni a szívószálakat! A fekete és rose gold színű szívószálak 2 féle méretben találhatóak a készletben, hogy mindenféle italokat fogyaszthassunk velük. A vastagabbakkal a smoothie-khoz, dzsúszokhoz vagy rostosabb italokhoz, a vékonyabbakat koktélokhoz, üdítőhöz, vagy vízhez ajánlják. A készlet kevesebb, mint 5 cm széles, így bármelyik kistáskában elfér. Tökéletes környezetbarát ajándék lehet!

Forgalmazóként kötelességemnek érzem a termékeimet tesztelni, mert nyugodt szívvel csak úgy tudom ajánlani. Több cégnek a termékeit próbáltam ki, de ezt a minőséget nem érték el és sajnos sokszor műanyag csomagolásban érkeztek.

A Jungle Culture nem használ műanyagot a csomagoláshoz! Minden terméküket körültekintően és műanyagmentesen csomagolják, ezzel is figyelve a környezetünkre.

Két éve használom a termékeiket és elmondhatom, hogy 100%-ban elégedett vagyok velük! Sokszor adtam ajándékba családtagoknak, vagy barátoknak és jó látni, hogy mindenhol kedvencek lettek ezek a termékek! 

Próbáld ki Te is! Válj környezettudatossá és használd ezeket a 'cool' és környezetbarát termékeket!

#begreen #becool #coolstuffforcoolpeople


Egy Buddha szobor sokkal több, mint egy dekorációs tárgy. Képviselik azt a tudást és tanítást, amit Gautama Sziddhártha adott át. Hagyd hogy nyugalmat és békét hozzon a lakóteredbe!

Buddha élete

2500 évvel ezelőtt élt Indiában egy herceg, akit Gautama Sziddhárthanak hívtak. Egy öreg látnok megjósolta, hogy a gyermek vagy világuralkodó, vagy „buddha” lesz, amely azt jelenti: „Felébredt!”.

Buddha szavai életünk valamennyi vonatkozását érintik, mai problémáinkra is választ adnak.

Életrajzaiban általában különféle varázslatos és természetfeletti események szerepelnek. Buddha ezekben a történetekben egy teljesen transzcendentális és tökéletes lény, aki a világi élet terheitől mentes. Isteni és csodálatos történetek keverednek hétköznapi és történelmileg hitelesnek látszó eseményekkel Gautama életében. 

Buddha életének megértése hozzásegíthet bennünket ahhoz, hogy megértsük saját emberi problémáinkat is.

Egy Buddha szobor sokkal több, mint egy dekorációs tárgy. Képviseli azt a tudást és tanítást, amit Gautama Sziddhártha adott át. 

Engem személy szerint évek óta megnyugvással tölt el, ha egy szép Buddha szobor közelébe kerülök. Valami megmagyarázhatatlan megnyugvás lesz úrrá rajtam és kifejezetten élvezem ezeket a pillanatokat. 

Van már néhány Buddhám, de nem vettem meg rögtön az első utamba kerülő szobrot. Azt gondolom, hogy nem szabad elsietni és felhalmozni sem a sok szobrot. Várd ki az igazit! Amelyikre azt tudod mondani, hogy 'na, ez az!' Onnantól kezdve minden egyes pillanat, amikor ránézel, öröm és megnyugvás lesz. Átérzed a határtalan nyugalmat, amit áraszt.

Próbáltam többféle Buddha szobrot és képet összeválogatni a kínálatba, mert tudom, hogy mindenkinek más tetszik és sok szempontnak meg kell felelni. 

Buddhát általában meghatározott ruhában és testtartásban ábrázolják. Minden testhelyzetnek, főleg Buddha kezének és kézmozdulatának, meghatározott jelentése van, amelyet a buddhisták jól ismernek. Minden szobor más üzenetet közvetít a testtartással, a ruházattal és a mundrákkal (kézmozdulat).

Abhaya-mudrā: az egyszerűen feltartott kéz tenyérrel felénk mutat, az ujjak felfelé állnak. A megvilágosodás elérését jelképezi. Ugyanakkor a védelem kézmozdulata is, a mudrá neve azt jelenti: félelem nélküli.

Dharma-cakra-mudrā: „a törvény kereke”. A dharma-chakra mudrában mindkét kéz hüvelykujja és mutatóujja érintkezik és kör alakú, a körök megérintik egymást. A bal tenyér a test felé fordul, és a jobb tenyér el van távolítva a testtől. A kör a folytonosság szimbóluma. Ez a mudra tükrözi a test folyamatos energiaáramlását. A belső és külső világ egyesülése.

Dhyāna-mudrā: meditációs kéztartás. Olyan kézmozdulat, amely elősegíti a meditáció energiáját, a nagyobb energiával való egységet.

Añjali-mudrā: az összeérintett jobb és bal kéz az egyik legismertebb rituális kézpóz, melyet szerte a világban használnak, pl. jógagyakorlatok megkezdése előtt is. Ezzel a kéztartással fejezzük ki: "A bennem lakozó Isten köszönti a benned élő Istent!".

A fenti két szobornak kitűnő hely egy meditációs helység vagy egy olyan szoba, ahol szeretünk elmélyülni gondolatainkban és nyugalomra vágyunk. 

Vitarka-mudrā: az a kézmozdulat, amely a tanítás és az intellektuális beszélgetés vagy érvelés energiáját idézi. A tenyér a mellkas szintjén kifelé néz, a hüvelykujj megérinti a mutatóujj hegyét. A tanítás szavak nélkül áramlik, állandó az energia- és információáramlás. Ilyen kéztartású szobrot leginkább a dolgozószobában vagy az irodában célszerű elhelyezni. 

Ezek megismerésével és figyelembevételével kiválaszthatjuk a tökéletes Buddhánkat. 

5 tipp, hogyan teremts varázslatos hangulatot nappalidba


Az otthon megteremtése az egyik legfontosabb dolog az életünkben.

A tárgyak, amik körülvesznek minket, hatással vannak a hangulatunkra. Nem mindegy, hogy ha otthonunkba lépünk egy szürke vagy nehéz nap után, akkor hogyan érezzük magunkat.

 A meghitt otthon pozitívan befolyásolhatja hangulatunkat, a különféle dekorációs elemek mosolyt csalhatnak az arcunkra, emlékeket idézhetnek, bizonyos tárgyak pedig a körülöttünk lévő lassuló energiát képesek újból felgyorsítani. Ez utóbbiak az OrgonArt tárgyak, ezekről a következő blogban írok.

1.Tipp: Díszpárnák

Nem mindenki szereti az élénk színeket, vagy ha éppen sok szín van jelen a nappaliban, de egy idő után túl neutrálisnak hat a nappalinkban a bézs, fehér vagy szürke ülőgarnitúra. Ilyenkor hívhatunk segítségül olyan kiegészítőket, mint például a díszpárna. Válasszunk szabványméretet, és lehetőleg levehető huzattal rendelkezőt. Innentől kezdve nemcsak a tisztítás egyszerűbb, hanem a színek, minták kombinálhatósága ezernyi lehetőséget ad a kezünkbe. Erősebb színt is választhatunk ha túl sok a natúr szín, vagy akár fémes csillogásúakat, amelyek még a legszürkébb napokon üdítő látványt nyújtanak.

2.Tipp: Fali dekorok

Egy falat legnagyszerűbben egy fali dekorral öltöztethetünk fel. Egy jól megválasztott kép, vagy fali dekor káprázatos eredményeket produkál: feldobja a teret és beragyogja a nappalidat. Általuk lakásod egyedivé válhat és a vendégeidet is lenyűgözheted pár nem mindennapi darabbal. 

3.Tipp: Fények

Romantikus, meghitt hangulat megteremtése könnyen megoldható sejtelmes fényekkel. A különféle mécsesek, gyertyatartók, szemet gyönyörködtető, modern stílusú lámpák nem csak az eredendő funkciójukat látják el, hanem dekorációként is szolgálhatnak. A mécses rajongók akár valódi gyertyákkal, akár távirányítós LED mécsesekkel romantikus vagy éppen nyugtató hangulatot varázsolhatnak pillanatok alatt kedvenc helyiségükbe. 

4.Tipp: Asztalok 

Egy nappali központi elemei a kanapé vagy ülőgarnitúra és az asztal. Ez állhat önmagában, vagy kis lerakóasztal formájában a kanapé mellett. A kisebb, könnyen mozgatható darabok a lerakóasztalok, melyek nagy népszerűségnek örvendenek. Egy mozdulattal áthelyezhetőek, attól függően, hogy éppen milyen funkciót szeretnénk betöltetni velük. Az esti könyvet tartjuk rajta, a romantikus hangulatot megteremtő gyertyatartókat, egy fényképet, a kedvenc dísztárgyunkat vagy éppen a távirányítót? Szinte mindegy, hogy mit tárolunk rajtuk, de ha színben, stílusban és méretben jól választunk, akkor gyorsan a figyelem középpontjába kerül és a nappalink éke lesz.

5.Tipp: Hangsúlyos kiegészítő dekorok

Otthonunkkal  önmagunkat, stílusunkat is kifejezzük, éppen ezért erre is érdemes hangsúlyt fektetni. A különféle kiegészítő elemek, mint például az asztali díszek, tükrözik személyiségünket, több mindent elárulnak rólunk, mint elsőre gondolnánk. Úgy vásároljunk ilyenfajta kiegészítőket, hogy közben vegyük figyelembe az anyagát, a színét, a méretét és a minőségét. Mértékkel a stílusokat is keverhetjük egymással, de az összhangra figyeljünk. Mikor rápillantunk és kellemes érzés tölt el minket, akkor végre hátradőlhetünk a kanapén, és elégedettséggel nyugtázhatjuk, hogy a lakásunkat igazi otthonná varázsoltuk!