19 Apr


Az otthon megteremtése az egyik legfontosabb dolog az életünkben.

A tárgyak, amik körülvesznek minket, hatással vannak a hangulatunkra. Nem mindegy, hogy ha otthonunkba lépünk egy szürke vagy nehéz nap után, akkor hogyan érezzük magunkat.

 A meghitt otthon pozitívan befolyásolhatja hangulatunkat, a különféle dekorációs elemek mosolyt csalhatnak az arcunkra, emlékeket idézhetnek, bizonyos tárgyak pedig a körülöttünk lévő lassuló energiát képesek újból felgyorsítani. Ez utóbbiak az OrgonArt tárgyak, ezekről a következő blogban írok.

1.Tipp: Díszpárnák

Nem mindenki szereti az élénk színeket, vagy ha éppen sok szín van jelen a nappaliban, de egy idő után túl neutrálisnak hat a nappalinkban a bézs, fehér vagy szürke ülőgarnitúra. Ilyenkor hívhatunk segítségül olyan kiegészítőket, mint például a díszpárna. Válasszunk szabványméretet, és lehetőleg levehető huzattal rendelkezőt. Innentől kezdve nemcsak a tisztítás egyszerűbb, hanem a színek, minták kombinálhatósága ezernyi lehetőséget ad a kezünkbe. Erősebb színt is választhatunk ha túl sok a natúr szín, vagy akár fémes csillogásúakat, amelyek még a legszürkébb napokon üdítő látványt nyújtanak.

2.Tipp: Fali dekorok

Egy falat legnagyszerűbben egy fali dekorral öltöztethetünk fel. Egy jól megválasztott kép, vagy fali dekor káprázatos eredményeket produkál: feldobja a teret és beragyogja a nappalidat. Általuk lakásod egyedivé válhat és a vendégeidet is lenyűgözheted pár nem mindennapi darabbal. 

3.Tipp: Fények

Romantikus, meghitt hangulat megteremtése könnyen megoldható sejtelmes fényekkel. A különféle mécsesek, gyertyatartók, szemet gyönyörködtető, modern stílusú lámpák nem csak az eredendő funkciójukat látják el, hanem dekorációként is szolgálhatnak. A mécses rajongók akár valódi gyertyákkal, akár távirányítós LED mécsesekkel romantikus vagy éppen nyugtató hangulatot varázsolhatnak pillanatok alatt kedvenc helyiségükbe. 

4.Tipp: Asztalok 

Egy nappali központi elemei a kanapé vagy ülőgarnitúra és az asztal. Ez állhat önmagában, vagy kis lerakóasztal formájában a kanapé mellett. A kisebb, könnyen mozgatható darabok a lerakóasztalok, melyek nagy népszerűségnek örvendenek. Egy mozdulattal áthelyezhetőek, attól függően, hogy éppen milyen funkciót szeretnénk betöltetni velük. Az esti könyvet tartjuk rajta, a romantikus hangulatot megteremtő gyertyatartókat, egy fényképet, a kedvenc dísztárgyunkat vagy éppen a távirányítót? Szinte mindegy, hogy mit tárolunk rajtuk, de ha színben, stílusban és méretben jól választunk, akkor gyorsan a figyelem középpontjába kerül és a nappalink éke lesz.

5.Tipp: Hangsúlyos kiegészítő dekorok

Otthonunkkal  önmagunkat, stílusunkat is kifejezzük, éppen ezért erre is érdemes hangsúlyt fektetni. A különféle kiegészítő elemek, mint például az asztali díszek, tükrözik személyiségünket, több mindent elárulnak rólunk, mint elsőre gondolnánk. Úgy vásároljunk ilyenfajta kiegészítőket, hogy közben vegyük figyelembe az anyagát, a színét, a méretét és a minőségét. Mértékkel a stílusokat is keverhetjük egymással, de az összhangra figyeljünk. Mikor rápillantunk és kellemes érzés tölt el minket, akkor végre hátradőlhetünk a kanapén, és elégedettséggel nyugtázhatjuk, hogy a lakásunkat igazi otthonná varázsoltuk!